Schloesserland Sachsen gGmbH

1.260 km

voller Überraschungen

Natuur, cultuur, tradities of een van de vele evenementen, er valt altijd wel iets te beleven aan de Elberadweg.

Verken samen met ons deze fascinerende rivier en de vele highlights

Elberadweg Mitte-2014-372 Tangermünde © Ketz

De Elbe is een waar natuur- en landschapsparadijs. Typisch voor de loop van de rivier zijn spectaculaire bergkloven, langgerekte en oorspronkelijke rivierdalen, dichtbegroeide uiterwaarden en uitgestrekte marsgronden.

Dit is het land van de visotters en bevers, ooievaars en zeearenden. Zilverwilgen en zwarte populieren wiegen in de wind.

Hamburg1

Belangrijke cultuurschatten van nationale en internationale betekenis zijn aan te treffen aan de oevers van de Elbe. De Speicherstadt (pakhuizen) in Hamburg, de oude keizerpalts Maagdenburg, alleen al drie werelderfgoed-locaties tussen Wittenberg en Dessau, of het Elbedal van Dresden kunnen per fiets worden verkend.

<i class="fa fa-camera" aria-hidden="true"></i><span title="®Holstein Tourismus_photocompany">®Holstein Tourismus_photocompany</span>
®Holstein Tourismus_photocompany

Hier kunt u verbaasd staan, ontdekken, zich uitleven, zich verstoppen. De Elberadweg betekent pure levensvreugde. Voor jong en oud betekent fietsen automatisch vakantie vieren in een rustig tempo en toch in beweging blijven.

<i class="fa fa-camera" aria-hidden="true"></i><span title="Zeitfixierer laut CC-BY-SA2.0">Zeitfixierer laut CC-BY-SA2.0</span>
Zeitfixierer laut CC-BY-SA2.0

Misschien is dit eigen tempo ook wel precies datgene wat een fietsvakantie zo bijzonder maakt. Ontspannen en je laten meevoeren. Zich iets veroorloven en genieten van het goede leven. Inspiratie opdoen en genieten van lekkere dingen. Kortom, weer één worden met jezelf en de wereld.

Waar wilt u aan de Elberadweg iets beleven?

De keuzemogelijkheden reiken van spannende rondleidingen over natuur en cultuur, informatie over plaatsen en regio's, tot informatie over regionale bezienswaardigheden en attracties. Kies uw eigen zoekcriteria via ‘wijzigen’