Spring naar content
Joachim Harbeck/photocompany

Bewegwijzering langs de Elberadweg

De Elberadweg wordt in Duitsland aangeduid met het logo van de Elberadweg. Bovendien zal de route steeds vaker met het logo nr. 10 van het D-Routennetz worden aangeduid. Ondanks alle inspanningen om tot uniformiteit en gezamenlijke aanduidingen te komen, zijn de borden langs de wegen en fietspaden zaak van de gemeenten en regio's en worden toegepast in overeenstemming met de regionale en lokale mogelijkheden. Het gevolg is dat de bewegwijzering uit verschillende jaren stamt en verschilt qua kwaliteit, dichtheid en de hoeveelheid informatie die er wordt geboden. Maar wij zijn ervan overtuigd dat de Elberadweg op bijna alle trajecten zo goed bewegwijzerd is dat u gemakkelijk de weg kunt vinden. Als dit niet het geval mocht zijn, willen wij dit graag verbeteren.

Bewegwijzering in Duitsland

Logo Elberadweg

Bewegwijzering in Tsjechië

beschilderung_tschechien_logo_2
logo_eurovelo_web

De Elberadweg (Labská stezka) wordt in Tsjechië van Dolní Žleb naar Vrchlabí als nationale fietsroute 2 bewegwijzerd, tussen Litomerice – Theresienstadt – Roudnice nad Labem als fietsroute 2A en deels met het logo Elberadweg.   Bovendien zijn gedeeltes van de route identiek aan de EuroVeloroutes 4 of 7. Meer informatie over het EuroVelo routenet, dat in Tsjechië door Nadace Partnerství wordt gecoördineerd, vindt u op www.eurovelo.com of www.eurovelo.cz. De uniforme bewegwijzering is de taak van de regio's en gemeenten in samenwerking met de Tsjechische toeristenclub.

Verzoek tot medewerking

Als er een bord is overwoekerd of door de wind scheef geblazen, of zelfs compleet mist, helpt het ons daarvanin kennis te worden gezet om onze mensen in de regio's die verantwoordelijk zijn voor de borden daarop te kunnen attenderen. Het helpt als u ons een zo nauwkeurig mogelijk de standplaats van het betreffende bord kunt melden. Hartelijk dank!

beschilderung_bei_torgau
Vor-Rüterberg 1
P1050018

Dit zijn de prachtigste hoogtepunten bij dit onderwerp