Spring naar content
(c) Cult12/Fotolia

Uitgelaten op de Elberadweg

Voorbereiding

Een (fiets)vakantie in Duitsland is ideaal voor gezinnen met kinderen: rustige wegen langs de rivier, bossen vol knoestige bomen, uitgestrekte weidegebieden en kleine, levendige steden staan open voor grote en kleine fietsers. Als je de fietstocht samen met je kinderen plant, zijn voorpret en enthousiasme des te groter.

Je vindt talrijke aantrekkelijke bestemmingen voor een tussenstop langs de Elberadweg. Bijvoorbeeld speeltuinen, gezellige ijssalons, zwembaden of musea voor kinderen.

Met een beetje geluk laten ooievaars, bevers en andere dieren zich zien. Of je doet je tegoed aan bosframbozen en vers geplukte kersen als tussendoortje.

De bestemming

Familie-Badsee

De etappes

Afhankelijk van hun leeftijd en conditie kunnen kinderen tussen de 20 en 30 kilometer per dag fietsen. Een rustig tempo met uitgebreide pauzes is ideaal voor een tocht over de Elberadweg. En wie niet verder wil fietsen, vindt in de omgeving vast en zeker een prettig onderkomen of gaat verder op het traject met het openbaar vervoer. Beleef samen grote en kleine avonturen.

Voor deze vraag hebben wij een Packliste samengesteld. Natuurlijk slechts een suggestie.

Wat nemen we mee?

Bij ons niet. Integendeel. De Elberadweg heeft heel wat afwisseling te bieden. Ook als de lucht betrekt, is er volop leuks te vinden.