Het is je gegund!
‘Niets helpt ons zo goed verder op weg als een pauze’, dat wist Elizabeth Barrett Browing al aan het begin van de 19e eeuw. Met andere woorden: zonder uitgebreide en gezellige tussenstops is een fietstocht langs de Elbe slechts half zo leuk.
Een ding staat vast: wie op vakantie ijverig fietst, kan zich met een gerust hart ook wat veroorloven. Bovendien leer je een regio het beste kennen als ze ook culinair wordt verkend. Zoals bekend valt over smaak niet te twisten, maar iedereen vindt wel iets van zijn gading.
Wat is een fietstocht zonder gezellige pauze?
’Ä Scheelch'n Hees'n’
- Een bakje koffie
Met name de Saksen kunnen niet zonder koffie en dan natuurlijk met (minstens) een stukje gebak. Vooral de beroemde Eierschecke (gebak met kwark, maanzaad, boter, suiker en eieren) moet je echt eens proberen.
Een zee van bloesem in het Alte Land
Waar je ook kijkt, overal staan appel-, pruimen- en kersenbomen. Het Alte Land wordt gekenmerkt door de fruitteelt. Als de fruitbomen in bloei staan, is de regio één grote zee van bloesem. Een bezoek aan het Alte Land als de kersen, pruimen en appels worden geoogst, is zeker ook een aanrader.
Gezond fruit vers uit de boomgaard , beter kan niet!
Fruit langs de weg. Overal langs de Elberadweg staan fruitbomen en er zijn bomen waar iedereen van kan plukken. Waar die bomen staan, vind je, hier.
Bier en wijn ...
... horen gewoon bij een tocht over de Elberadweg. In Tsjechië en Duitsland wordt niet alleen wijn verbouwd, er wordt ook ijverig gebrouwen.
Het zout in uw soep
Het zout zou uit de Salzlandkreis afkomstig kunnen zijn. Daar bestaat een lange traditie van zoutwinning, onze meest begeerde smaakmaker.
Waar je zout nog meer voor kunt gebruiken en hoe je een zoutziedersdiploma kunt halen, ontdek je onderweg, bijvoorbeeld in Schönebeck/Bad Salzelmen. Daar wacht het oudste zoutwaterbad van Duitsland op vermoeide ‘fietserskuiten’.