Per trein

Ook met de trein kun je prima naar een van de steden langs de Elberadweg afreizen. Vanaf verschillende steden in Nederland neem je makkelijk de ICE naar Duitsland.
Zo reis je binnen een dag vanaf bijvoorbeeld Amsterdam of Arnhem naar Dresden. De reis naar Maagdenburg duurt slechts 6,5 uur en hoef je maar een keer overstappen. Ook Wittemberg bereik je snel: als je ’s ochtends vertrekt, sta je aan het begin van de middag in de Lutherstad.
Je kunt je fietstocht langs de Elbe natuurlijk ook vanaf het noorden beginnen. Hiervoor reis je makkelijk met de ICE naar Hamburg, Stade of Cuxhaven.
Je treinreis plan je makkelijk via NS International of via de reizigersinformatie van de Deutsche Bahn.

Wil je graag je eigen fiets meenemen? Dat kan natuurlijk ook met de trein! Informatie over het meenemen van fietsen vind je hier of via de hotline voor fietsers van de Deutsche Bahn op telefoonnummer +49 0180 6996633  (20 cent voor vaste telefoon vanuit Duitsland, max. 60 cent/gesprek voor mobiele gesprekken). Voor het traject in Tsjechië vind je hier de dienstregelingen voor trein en openbaar vervoer en informatie over EC treinen die naar Decín, Ústí n. L., Kolín, Pardubice en Praag rijden.

Vanaf 2024 rijdt er drie keer per week een nachttrein van Brussel via Amsterdam en Berlijn naar Praag en stopt ook in Dresden, Bad Schandau, Děčín en Ústí n. L. Fietsen kunnen meegenomen worden. Zo stap je 's avonds in België of Nederland in en 's morgens weer wakker in de Elbe-vallei. Informatie is hier te vinden.

Met de bus

Inmiddels is reizen met langeafstandsbussen vanuit veel steden een voordelig en comfortabel alternatief geworden. Ook vanuit Nederland zijn er een aantal busbedrijven waarmee je goedkoop en snel naar de grote “Elbe-steden” zoals Praag, Dresden, Maagdenburg, Wittemburg of Hamburg reist. Met de Flixbus bijvoorbeeld reis je al voor minder dan vijftig euro naar Dresden. Ook het meenemen van een fiets is mogelijk, mits je van tevoren reserveert (maximaal een fiets per persoon).
Ook Omio biedt voordelige busreizen naar verschillende Duitse steden.
Buslijnen zoeken

Met de eigen auto

Het is natuurlijk mogelijk met de eigen auto, camper of caravan te reizen. Als startpunt zijn alle grotere plaatsen geschikt omdat je die na de fietstocht gemakkelijk per trein kunt bereiken. Natuurlijk kun je vanaf ieder willekeurig punt beginnen met de fietsroute. Wij adviseren om alvast tijdens de planning van de reis te informeren naar parkeermogelijkheden. Informatie daarover kunnen vind je bij de toeristische organisaties in de plaats van bestemming, of je kunt informatie opvragen bij je eerste accommodatie.
Routeplanner