Spring naar content
Schloesserland Sachsen gGmbH

1.260 km

vol verrassingen

Natuur, cultuur, traditionele feesten of een leuk evenement: langs de Elberadweg er valt altijd wel iets te beleven.

Verken samen met ons de hoogtepunten langs deze fascinerende rivier.

Elberadweg Mitte-2014-372 Tangermünde © Ketz

De Elbe is een waar natuur- en landschapsparadijs. Typisch voor de loop van de rivier zijn de spectaculaire bergkloven, langgerekte rivierdalen, dichtbegroeide uiterwaarden en uitgestrekte marsgronden.

Hamburg1

Belangrijke cultuurschatten van (inter)nationaal belang zijn te vinden langs de oevers van de Elbe. De Speicherstadt (pakhuizen) in Hamburg, de oude keizerpalts Maagdenburg, de drie erfgoedlocaties tussen Wittenberg en Dessau, en het Elbedal bij Dresden kunnen per fiets worden verkend.

Ab Hamburg kann man den großen Schiffen zusehen: Aufgregung pur- wenn die großen Pötte so nah sind
®Holstein Tourismus_photocompany

Hier kunnen kinderen zich verwonderen, uitleven, verstoppen en een hoop ontdekken.. De Elberadweg zorgt voor een hoop plezier. Voor jong en oud betekent fietsen automatisch vakantie vieren in een rustig tempo en toch in beweging blijven.

<i class="fa-solid fa-camera" aria-hidden="true"></i><span title="Zeitfixierer laut CC-BY-SA2.0">Zeitfixierer laut CC-BY-SA2.0</span>
Zeitfixierer laut CC-BY-SA2.0

Misschien is dit eigen tempo ook wel precies datgene wat een fietsvakantie zo bijzonder maakt. Je ontspannen laten meevoeren. Genieten van het goede leven. Inspiratie opdoen en genieten van lekkere dingen. Kortom, weer helemaal tot jezelf komen.

Waar langs de Elberadweg wil je iets beleven?

Van spannende rondleidingen over natuur en cultuur, informatie over plaatsen en regio's, tot informatie over regionale bezienswaardigheden en attracties. Selecteer je eigen zoekcriteria.